Machineonderdelen

theorie en praktijk

Robert L. Mott

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 86.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789043034258, geïllustreerd, October 2015 UITVERKOCHT!

Uitgever: Pearson Benelux B.V.

bewerkt door: Rob Muller; Han Walraven

beschrijving

Machineonderdelen, theorie en praktijk behandelt de concepten, procedures en analysetechnieken die nodig zijn om machineonderdelen te ontwerpen en te integreren in praktische mechanische systemen.

Het boek begint met het ontwerpconcept van een compleet vermogenstransmissiesysteem en enkele van de belangrijkste machineonderdelen, zoals snaar- en kettingaandrijvingen, tandwielen, assen, spieën, koppelingen, afdichtingen en rollagers. Daarna worden diverse andere belangrijke machineonderdelen behandeld, zoals glijlagers, lineaire aandrijvingen, bevestigingsmiddelen, veren, machineframes, bout- en lasverbindingen, elektromotoren, besturingen, koppelingen
en remmen.

Ieder hoofdstuk bevat vraagstukken en geprogrammeerde instructies die de student stap voor stap bekend maken met de verschillende oplossingsprocedures. Op de bijbehorende cd-rom staat de mechanische ontwerpsoftware MDESIGN, die hulp biedt bij complexe berekeningen.

Machineonderdelen, theorie en praktijk is geschikt voor studenten in het hoger technisch onderwijs.

Robert L. Mott is verbonden aan de University of Dayton. Hij heeft Toegepaste stromingsleer geschreven dat eveneens bij Pearson is verschenen. De bewerking voor de Nederlandstalige markt is verzorgd door Rob Müller (Hogeschool Utrecht) en Han Walraven (Avans Hogeschool).

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.