Basisprincipes van communicatie

Klaas Wiertzema; Patricia Jansen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Basisprincipes van communicatie

paperback/ gebrocheerd: € 30.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789043033268, geïllustreerd, 200 blz., March 2016
Formaat: 24.1 (h) x 17.1 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 352 gram.

Uitgever: Pearson

beschrijving

Veel tijd, geld en energie worden verspild doordat mensen slecht communiceren. Dat is volkomen onnodig, want iedereen kan goed leren communiceren. Je hoeft er geen bijzonder talent voor te hebben, wel heb je een goed inzicht nodig in de belangrijkste communicatieprocessen.

Basisprincipes van communicatie geeft je dat inzicht. Het biedt je de mogelijkheid om je eigen communicatie aan te scherpen, zodat je meer controle krijgt over je omgeving en effectiever kunt werken. De auteurs laten je zien wat er fout kan gaan en hoe je deze fouten herkent; ook leggen zij uit hoe je deze fouten kunt voorkomen.

Het eerste deel van dit boek bevat een grondige, maar zeer toegankelijke analyse van het totale communicatieproces. In het tweede deel reiken de auteurs verschillende instrumenten aan waarmee je controle krijgt over je communicatie. Onderwerpen zoals feedback geven, interviewtechnieken, conflicten voorkomen of oplossen, efficiënt vergaderen en leidinggeven komen daarbij aan de orde.

Bij dit boek is MyLab | Nederlandstalig beschikbaar, waar je onder andere de digitale versie van het boek kunt vinden, extra opdrachten kunt maken en de belangrijke begrippen kunt oefenen in de begrippentrainer.

Klaas Wiertzema en Patricia Jansen zijn beide als docent verbonden aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Daarnaast zijn zij als communicatietrainers en adviseurs van Ardens Group (www.ardens.com) internationaal werkzaam bij diverse universiteiten, bedrijven en instellingen.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.