Visual Basic 2012 voor studenten

Douglas Bell; Mike Parr

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Visual Basic 2012 voor studenten

paperback/ gebrocheerd: € 50.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789043026352, geïllustreerd, March 2013 UITVERKOCHT!

Uitgever: Pearson Benelux B.V.

bewerkt door: Kris Hermans

beschrijving

Als je nog nooit geprogrammeerd hebt, dan is Visual Basic 2012 voor studenten hét boek voor jou. Dit boek veronderstelt geen enkele voorkennis van het programmeren en is geschreven in een eenvoudige, directe stijl.

Dit boek is geschreven vanuit de achterliggende gedachte dat programmeren vooral ook leuk moet zijn. Vanaf het begin wordt veelvuldig gebruik - gemaakt van afbeeldingen om de diverse principes van het programmeren op een prettige en duidelijke manier te demonstreren. Maar programma's met eenvoudige tekstuele in- en uitvoer worden zeker niet vergeten en komen regelmatig aan bod.

Visual Basic 2012 voor studenten behandelt de basisbegrippen van het programmeren, zoals variabelen, toekenning, invoer en uitvoer via een grafische gebruikersinterface (GUI), berekening, herhaling en keuze tussen alternatieven (selectie). Nieuwe concepten worden geleidelijk geïntroduceerd, in plaats van allemaal tegelijk. Zo is er bijvoorbeeld een heel hoofdstuk uitsluitend gewijd aan het schrijven van methoden.

Elk hoofdstuk bevat aan het eind een aantal opgaven. Er staan ook korte testvragen in de tekst waarmee je zelf kunt controleren of je de stof goed hebt begrepen.

Dit boek is primair gericht op eerstejaarsstudenten aan universiteit en hogeschool, maar het is ook geschikt voor beginners die zelfstandig studeren.

Douglas Bell en Mike Parr zijn als docent verbonden aan de Sheffield Hallam University in Engeland. Zij hebben een aantal programmeerboeken geschreven, waaronder het bekende Java voor studenten. Dit boek is bewerkt voor de Nederlandstalige markt door Kris Hermans, verbonden aan Hogeschool PXL in Hasselt.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.