Interpersoonlijke vaardigheden voor de ICT

Jonas Rubrech

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Interpersoonlijke vaardigheden voor de ICT

paperback/ gebrocheerd: € 40.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789043025867, geïllustreerd, April 2013
Formaat: 24.2 (h) x 17.1 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 401 gram.

Uitgever: Pearson Benelux B.V.

beschrijving

De C in ICT staat voor communicatie, maar een specialist in communicatietechnologie is niet direct een communicatiespecialist. Interpersoonlijke vaardigheden voor de ICT speelt in op de groeiende behoefte aan het aanleren en verbeteren van de communicatieve vaardigheden bij deze beroepsgroep. De moderne ICT'er is een multi-inzetbare specialist, die een brug moet slaan tussen mens en techniek.

Het boek is verdeeld in drie delen (communicatieve, interpersoonlijke en persoonlijke vaardigheden), met in elk deel bijbehorende vaardigheden. De drie delen kunnen achtereenvolgend bestudeerd worden of los van elkaar, als naslagwerk. De vaardigheden die aan bod komen zijn onder andere het schrijven van rapporten, samenwerken en presenteren. Daarnaast wordt ingegaan op de communicatieprocessen rond de implementie van nieuwe ICT-systemen, IT-audits en projectmanagement. Praktijkvoorbeelden en situatieschetsen illustreren de theorie.

Nieuw in deze editie
Door middel van voorbeelden uit het werkveld is deze editie van Interpersoonlijke vaardigheden voor de ICT nog meer toegespitst op de ICT-sector. Daarnaast is het deel over communicatieve vaardigheden uitgebreid en gaat dieper in op de besproken theorie. Ten slotte zijn de voorbeelden geactualiseerd en is de inhoud aangepast aan de hedendaagse communicatievormen. Dankzij Pearson XTRA, met onder andere videomateriaal en verdiepende opdrachten, is dit een onmisbaar boek voor iedere ICT-student.

Doelgroep
Dit boek is geschreven voor studenten in het hoger onderwijs die een ICT-opleiding volgen.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.