Organisatiestructuren

Henry Mintzberg

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Organisatiestructuren

paperback/ gebrocheerd: € 49.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789043024693, geïllustreerd, January 2013
Formaat: 24.2 (h) x 17.0 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 595 gram.

Uitgever: Pearson Benelux B.V.

bewerkt door: John Goedee

beschrijving

Organisatiestructuren is de vertaling van de wereldwijde bestseller Structure in Fives: Designing Effective Organizations.

Henry Mintzberg beschrijft in dit boek welke structuren ten grondslag liggen aan een effectieve organisatie. Hij introduceert vijf basisstructuren die garant staan voor een succesvolle bedrijfsvoering en licht de pluspunten en de valkuilen op heldere wijze toe. Zo reikt hij studenten en managers theoretische en praktische ontwerpen aan waarmee zij aan de slag kunnen. Hierin schuilt de kracht van deze bestseller: Organisatiestructuren is zowel theoretisch als praktisch direct toepasbaar.

Deze tweede editie van Organisatiestructuren is toegankelijker gemaakt en aangepast aan deze tijd. Het boek is bij uitstek geschikt voor studenten bedrijfs- en organisatiekunde en bestuurskunde, maar ook voor managers en consultants die voor organisatievraagstukken komen te staan.

Bij dit boek wordt op www.pearsonxtra.nl veel aanvullend materiaal geleverd, zoals een digitale versie van het boek, een begrippentrainer, casuïstiek en een beeldbank voor studenten. Voor docenten zijn per hoofdstuk onder meer powerpoints, multiplechoice- en open examenvragen beschikbaar.

Henry Mintzberg is een internationale autoriteit op het gebied van organisatiestructuren en -ontwerp. Hij is auteur van vele bestsellers en is hoogleraar Managementstudies aan de McGill University in Montreal.

Verantwoordelijk voor de Nederlandstalige bewerking is John Goedee, als parttimedocent Strategie & Organisatie en onderzoeker werkzaam aan de Universiteit van Tilburg.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.