Principes van financieel management

Lawrence J. Gitman; Chad J. Zutter

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 71.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789043024358, geïllustreerd, March 2014 UITVERKOCHT!

Uitgever: Pearson Benelux B.V.

beschrijving

Principes van financieel management is een grondige inleiding in financieel management. De studiemethode van Gitman en Zutter maakt het studenten gemakkelijk om de voornaamste concepten, middelen en technieken te begrijpen die nodig zijn om scherpzinnige financiële beslissingen in de hedendaagse, competitieve zakelijke arena te kunnen maken. In dit boek worden de activiteiten van een onderneming steeds in verband gebracht met de waarde van die onderneming voor de financiële markt. Besluiten en acties worden geïnterpreteerd in termen van risico en rendement en wat daarvan het effect kan zijn op de aandeelhouderswaarde. De onderwerpen worden behandeld vanuit de positie van de beslissers in de onderneming en laten altijd zien wat acties betekenen voor het hoofddoel van de onderneming: het maximaliseren van de aandeelhouderswaarde.

De dertiende editie is opgebouwd volgens een bewezen leersysteem, dat didactische principes combineert met theorie en praktische toepassingen. De belangrijkste elementen van Principes van financieel management zijn:
* Verschillende leerdoelen die in elke hoofdstukopening worden gedefinieerd.
* Het onderdeel 'Waarom dit hoofdstuk van belang is', waarin een verband wordt gelegd tussen financieel management en andere disciplines, zoals marketing en management.
* Voorbeelden die de besproken theorie, instrumenten en technieken expliciet relateren aan persoonlijke financiën.
* In elke paragraaf vragen, belangrijke begrippen en vergelijkingen om de studenten te begeleiden bij een beter begrip van zowel de theorie als de praktijk.
* Vier deelcases waarin de student de financiële methoden en technieken praktisch kan toepassen, zelfstudievragen en vraagstukken.

Principes van financieel management is geschreven voor studenten in het hoger onderwijs.

Dit boek wordt geleverd met een toegangscode voor Pearson XTRA. Op www.pearsonxtra.nl is veel aanvullend studie- en lesmateriaal beschikbaar, zoals de digitale versie van het boek, cases, oefenvragen en uitwerkingen. Docenten vinden er een docentenhandleiding met uitwerkingen van de cases.

Lawrence J. Gitman is emeritus hoogleraar Finance aan de San Diego State University. Hij heeft meer dan vijftig artikelen in wetenschappelijke tijdschriften op zijn naam staan en verschillende studieboeken gepubliceerd over bedrijfsfinancieringen, investeren, persoonlijke financiën en ondernemen.
Chad J. Zutter is universitair hoofddocent Finance aan de University of Pittsburgh. Zijn onderzoek dient vaak als basis voor journalistieke bijdragen in gezaghebbende tijdschriften als The Economist en CFO Magazine. Hij heeft voor zijn werk als docent en zijn publicaties meerdere prijzen gewonnen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.