Management in sociaalagogische beroepen

Stephen Robbins; Mary Coulter; 

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Management in sociaalagogische beroepen

paperback/ gebrocheerd: € 51.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789043019811, geïllustreerd, 328 blz., April 2011
Formaat: 24.1 (h) x 17.0 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 553 gram.

Uitgever: Pearson Benelux B.V.

redactie: Yvonne Philippa

bewerkt door: Esther Hurkmans-Nekkers

vertaald door: Jonas de Vries

beschrijving

Het dynamische karakter van de hedendaagse samenleving met al haar kansen en problemen weerspiegelt zich in de zorg en welzijn. Dat vraagt om een eigen aanpak voor het management in deze sector. In dit boek wordt de theorie op een duidelijke en aansprekende manier gekoppeld aan de dagelijkse praktijk van managers in sociaalagogische beroepen.

Management in sociaalagogische beroepen neemt de vier belangrijkste managementfuncties als uitgangspunt: plannen, organiseren, leidinggeven en contoleren. De didactische hulpmiddelen, zoals leerdoelen, kernbegrippen, samenvattingen, inzichtvragen en casestudy's helpen de student met het leren en toepassen van de behandelde stof.

Deze tweede editie is nog beter toegespitst op de sociaalagogische sector. Hierbij komen belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen aan bod, zoals de invoering van de Wmo. Daarnaast bevat het boek twee nieuwe hoofdstukken over ethiek en kwaliteitsborging.

Dit boek is geschreven voor studenten die een opleiding volgen in het hoger sociaalagogische onderwijs, maar is ook geschikt voor iedereen die werkzaam is in de sociaalagogische sector.

Stephen P. Robbins is een van de belangrijkste managementauteurs ter wereld en is emeritus hoogleraar aan de San Diego State University. Mary Coulter is emeritus hoogleraar aan de Southwest Missouri State University. De Nederlandstalige editie is verzorgd door Yvonne Philippa (eindredactie), Esther Hurkman-Nekkers, Marianne Reijnders, Jacqueline Rothfusz, Sander van der Heijden en Daan Wienke.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.