Regeltechniek

J. van Kempen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Regeltechniek

paperback/ gebrocheerd: € 56.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789043018111, geïllustreerd, 398 blz., July 2009
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 594 gram.

Uitgever: Pearson Benelux B.V.

beschrijving

Regeltechniek tref je overal: in huis heb je een temperatuurregeling voor de centrale verwarming en in de industrie worden veel productieprocessen automatisch geregeld. In dit boek komt een brede selectie aan regelingen aan bod. Daarnaast wordt de modellering, de regeltheorie en de simulatie van verschillende regelmogelijkheden besproken. Praktische regelproblemen worden behandeld waarbij de resultaten van verschillende regelmogelijkheden worden vergeleken met behulp van simulaties, praktische experimenten, opdrachten en cases.

In het boek zijn cases en opdrachten op genomen die studenten met de meest gebruikte simulatiepaketten (Matlab/Simu link en Lab view) kunnen oplossen. De uitgebreidere wis kundige onderbouwing wordt behandeld in aparte wiskundekaders.

Regeltechniek is geschreven voor studenten aan technische opleidingen.

Op de bijbehorende website is extra achtergrond materiaal opgenomen, waaronder animaties, simulatiemodellen en links naar internet bronnen. Voor docenten die het boek voor schrijven zijn powerpointpresentaties en uitwerkingen van de vraagstukken beschikbaar.

Jos van Kempen is werktuigbouwkundige. In het bedrijfsleven is hij betrokken geweest bij zowel het ontwerp van machines als de bijbehorende besturing. Hij is verbonden aan de Hogeschool Rotterdam, waar hij vakken als productieautomatisering, mechatronica en simulatie geeft. Eerder verscheen van zijn hand het boek Besturingstechniek.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.