Spreken in het openbaar

inspirerend en overtuigend presenteren

Klaas Wiertzema; Patricia Jansen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Spreken in het openbaar

paperback/ gebrocheerd: € 30.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789043016155, geïllustreerd, 184 blz., April 2011
Formaat: 24.2 (h) x 17.1 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 310 gram.

Uitgever: Pearson Benelux B.V.

beschrijving

Het politieke debat, klassikaal onderwijs, verkooppresentaties en het presenteren van onderzoeksresultaten: spreken voor een groep heeft een belangrijke functie in onze maatschappij. Veel mensen vinden het echter vervelend om in het openbaar te spreken of zijn er zelfs bang voor, terwijl het helemaal niet zo moeilijk is om een dynamische en geloofwaardige presentatie te geven!

In Spreken in het openbaar leer je hoe je een presentatietekst opzet, wat een goede presenteerhouding is en hoe je optimaal gebruikmaakt van audiovisuele hulpmiddelen. Er wordt uitgelegd waar spreekangst vandaan komt en hoe je hiermee om kunt gaan. Daarnaast komen verschillende situaties aan bod waarin presentaties worden gegeven en leer je hoe je je voor elk van deze situaties voorbereidt. Dit alles wordt geïllustreerd met sprekende voorbeelden uit heden en verleden. Met behulp van dit boek word jij die spreker waar mensen ademloos naar luisteren.

Deze derde editie is geactualiseerd met nieuwe voorbeelden en nieuwe mogelijkheden op het gebied van multimediaal presenteren.

Klaas Wiertzema en Patricia Jansen zijn als docent verbonden aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Daarnaast zijn zij als communicatietrainers en adviseurs van Ardens Group (www.ardens.com) werkzaam bij diverse universiteiten, bedrijven en instellingen.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.