Evidence-based coachen

Dr. Pieternel Dijkstra; Dr. Eefje Rondeel

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Evidence-based coachen

paperback/ gebrocheerd: € 34.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789041510761, 254 blz., January 2019
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 636 gram.

Uitgever: Educatief B.V., Uitgeverij

beschrijving

Veel mensen kiezen voor een beroep als coach of coachen vanuit hun functie, anderen bij het bereiken van hun doelen. Coaching is echter vooral effectief als het onderbouwd, doelgericht en methodisch gebeurt. In dit boek wordt uitgelegd hoe een coach dit kan aanpakken.

In het eerste deel van het boek wordt ingegaan op de principes en werkwijze van coaching enevidence-based coaching (EBC). In de kern houdt EBC in dat de coach een kritische houding aanneemt ten aanzien van mogelijke methoden van coaching en zijn eigen handelen als coach. Hij kiest voor die methoden van coaching waarvan wetenschappelijk onderzoek aantoont dat
ze effectief zijn. In het tweede deel van het boek worden vier van deze methoden beschreven:
rationeel-emotieve therapie (RET), acceptance and commitment therapy (ACT), motiverende gespreksvoering, en oplossingsgericht werken. Het zijn allemaal methoden die een coach kan inzetten om invulling te geven aan EBC.

Dit boek is bedoeld voor elke (aanstaand) coach, of deze nu het beroep ‘coach’ vervult of vanuit een andere functie mensen coacht of wil gaan coachen. Coachen past daarbij helemaal in de tijdsgeest. Het stimuleert de zelfredzaamheid en participatie van mensen op een manier die bij hen past.

Dr. Pieternel Dijkstra is sociaal psycholoog, auteur, wetenschappelijk onderzoeker, lector, ACT-trainer en consultant, zie www.pieterneldijkstra.nl
Dr. Eefje Rondeel is psycholoog, docent, trainer en onderwijsontwikkelaar, zie www.eefjerondeel.nl

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.