De belevenissen van Ruben Jablonski

een autobiografische roman

Edgar Hilsenrath

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
De belevenissen van Ruben Jablonski

gebonden: € 22.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789041426123, March 2015
Formaat: 22.1 (h) x 14.6 (b) x 3.2 (d) cm. Gewicht: 516 gram.

Uitgever: Ambo|Anthos

vertaald door: Elly Schippers

beschrijving

Wanneer de achttienjarige Ruben Jablonski in 1944 door de Russen wordt bevrijd uit het getto, gaat hij op zoek naar een nieuw thuis. Er volgt een avontuurlijke zoektocht, die hem dwars door de door oorlog verwoeste Balkan voert, op weg naar Palestina.
Daar heeft hij diverse baantjes in een kibboets en later in de grote stad, als bordenwasser, bouwvakker en ziekendrager. Al die tijd werkt hij aan zijn roman over het leven in het getto, maar het wil maar niet vlotten. Misschien komt dat ook door de vele meisjes die hem het hoofd op hol brengen. En passant is Jablonski getuige van het ontstaan van de staat Israël en de toenemende politieke spanningen.
'De belevenissen van Ruben Jablonski' is een roman van de allerhoogste literaire kwaliteit, gebaseerd op het leven van de auteur zelf.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Edgar Hilsenrath (Leipzig, 1926) vluchtte in 1938 met zijn moeder en jongere broer het land uit. Hij overleefde de oorlog en vertrok naar Palestina, en vandaar in 1951 naar New York. Tegenwoordig woont hij in Berlijn. Van zijn hand verschenen onder meer de veelgeprezen internationale bestseller De nazi en de kapper en Het sprookje van de laatste gedachte, waarvoor hij de prestigieuze Alfred Döblinprijs kreeg.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.