Een geweer, een koe, een boom en een vrouw

Meir Shalev

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Een geweer, een koe, een boom en een vrouw

paperback/ gebrocheerd: € 20.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789041425768, geïllustreerd, November 2014
Formaat: 21.5 (h) x 13.6 (b) x 3.0 (d) cm. Gewicht: 451 gram.

Uitgever: Ambo/Anthos B.V.

vertaald door: Ruben Verhasselt

beschrijving

In het boek Een geweer, een koe, een boom en een vrouw van Meir Shalev plegen drie boeren 1930 in een Joodse landbouwkolonie in Palestina zelfmoord - dat is in ieder geval de officiële lezing. De bewoners van de kolonie weten echter dat slechts twee van hen de hand aan zichzelf hebben geslagen. De derde is vermoord.
Zeventig jaar later vertelt Roeta Tavori, lerares op de middelbare school van de landbouwkolonie en kleindochter van de moordenaar, over die gruwelijke gebeurtenis. Het boek Een geweer, een koe, een boom en een vrouw van Meir Shalev vertelt over mannenvriendschap, liefde en bedrog, wraak en verzoening.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Meir Shalev (1948) woont en werkt in Jeruzalem en wordt gerekend tot de grootste schrijvers uit de moderne Israëlische literatuur. Zijn werk is in meer dan twintig landen verschenen. In Nederland brak Shalev in 1994 definitief door met de roman De vier maaltijden. Tot zijn bekendste romans horen De grote vrouw, De kus van Esau, Het zat zo en Een duif en een jongen waarvoor hij de prestigieuze Brenner-prijs ontving, de hoogste literaire onderscheiding in Israël.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.