Briefroman

over schrijven, literatuur en schrijverschap

Juli Zeh

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Briefroman

paperback/ gebrocheerd: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789041425386, August 2014
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 212 gram.

Uitgever: Anthos

vertaald door: Annemarie Vlaming

beschrijving

In 'Briefroman' geeft Juli Zeh, een van de meest toonaangevende Europese schrijvers van dit moment, een inkijkje in haar schrijverschap. Zeh is bekend van haar romans 'Speeldrift' en 'Nultijd' en ontving voor haar werk een groot aantal prijzen. Door middel van brieven gericht aan haar man, een bevriende literatuurwetenschapper en een bevriende collega geeft ze op een praktische en verhalende wijze inzicht in de manier waarop haar literatuur tot stand komen. Daarnaast gaat 'Briefroman' in op het denken en doen van een schrijver, waarbij ze uitstapjes maakt naar de filosofie, de psychologie, de rechtsgeleerdheid en het literatuuronderwijs.

'Sinds 1959 worden colleges gegeven over poëtica, onder anderen door Nobelprijswinnaars Heinrich Böll en Günter Grass, maar zo wijs als Juli Zeh heeft nog niemand gesproken.' - Frankfurter Allgemeine Zeitung

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Juli Zeh (1974) debuteerde in 2001 met Adelaars en engelen. Met Speeldrift (2006) brak ze door bij het grote publiek. Daarna volgden diverse romans. In 2016 verscheen Ons soort mensen, dat genomineerd werd voor de Europese Literatuurprijs. In 2019 verscheen Nieuwjaar, dat lovend ontvangen werd, en in 2020 Over mensen en paarden. Juli Zeh is overladen met prijzen. Ze wordt alom beschouwd als een van de belangrijkste hedendaagse Duitse schrijvers.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.