Weerzien in het midden van de aarde

Nathan Englander

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Weerzien in het midden van de aarde

gebonden: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789041420954, January 2018
Formaat: 22.2 (h) x 14.4 (b) x 2.8 (d) cm. Gewicht: 474 gram.

Uitgever: Ambo|Anthos

vertaald door: Nicolette Hoekmeijer

beschrijving

Weerzien in het midden van de aarde is de langverwachte nieuwe roman van de Pulitzerprijs genomineerde Nathan Englander. Nathan Englander debuteerde in 1999 met de verhalenbundel Verlost van vleselijke verlangens, gevolgd door zijn veelgeprezen roman Het ministerie van Buitengewone Zaken. Zijn verhalenbundel Waar we het over hebben wanneer we het over Anne Frank hebben verscheen in 2012 en werd enthousiast onthaald.

‘Superieure vertelkunst.’ – Vrij Nederland

Israël 2014, nabij Tel Aviv. De naamloze Gevangene Z wordt al jarenlang in de gaten gehouden door drie camera’s (vier zou een overkill zijn) en één bewaker. De enige die hem kan vrijlaten is de Generaal, maar die ligt in coma – iets wat de Gevangene niet weet.
Een aantal jaar daarvoor sloten een Palestijn en een Canadese zakenman een merkwaardig soort vriendschap in Berlijn, die op desastreuze wijze werd beëindigd toen de Canadees een Israëlisch geheim agent bleek. Niets is wat het lijkt in deze politieke roman, want wie vertelt de waarheid? Alles blijkt met elkaar verband te houden, met Palestina en met Israël, om te eindigen in een romantisch diner op een schuilplek in het midden van de aarde. Want zelfs in een conflictgebied bloeit liefde op.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Nathan Englander (1970) is geboren in New York en woonde jarenlang in Jeruzalem. Englander debuteerde in 1999 met de verhalenbundel Verlost van vleselijke verlangens, gevolgd door zijn veelgeprezen roman Het ministerie van Buitengewone Zaken. Zijn verhalenbundel Waar we het over hebben als we het over Anne Frank hebben verscheen in 2002 en werd enthousiast onthaald. In januari 2018 verscheen zijn laatste boek Weerzien in het midden van de aarde.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.