Korte geschiedenis van het bedrog

de verhalen

Herman Koch

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Korte geschiedenis van het bedrog

paperback/ gebrocheerd: € 12.99

ISBN: 9789041420503, 367 blz., February 2012
Formaat: 21.6 (h) x 13.6 (b) x 3.4 (d) cm. Gewicht: 515 gram.

Uitgever: Anthos

beschrijving

Al op jonge leeftijd ziet Herman Koch de noodzaak in van het oprekken van de werkelijkheid. Verhalen worden nu eenmaal waarachtiger als je er meer bij verzint. De grens tussen geloofwaardige leugens en leugenachtige waarheden vervaagt en Koch speelt er naar hartenlust een spel mee. In een paar raak gekozen zinnen weet hij een sfeer op te roepen die nu eens melancholisch is, dan weer geestig en vol ironie. Verhalen over de kunst van het bedriegen, over personages die er net niet bij horen of krampachtig proberen authentiek te zijn, over zijn jeugd en over voetbal. Telkens verschuift Koch de werkelijkheid, en laat zijn personages iets zeggen of overkomen wat net anders is dan verwacht.
Korte geschiedenis van het bedrog bevat alle verhalen van Herman Koch tot nu toe - van zijn debuut De voorbijganger tot en met het titelverhaal dat hij schreef als gastdocent aan de TU Delft.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Herman Koch (1953) schreef de wereldberoemde roman Het diner (2009), die aan tientallen landen werd verkocht en wekenlang op de bestsellerlijst van The New York Times stond. In de jaren daarna verschenen bestsellers als Zomerhuis met zwembad, Geachte Heer M., De greppel en Finse dagen. In 2017 was Koch auteur van het Boekenweekgeschenk.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.