Lowietjes smartegeld

Yvonne Keuls

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Lowietjes smartegeld

paperback/ gebrocheerd: € 12.99

ISBN: 9789041415479, 230 blz., October 2009
Formaat: 20.7 (h) x 14.0 (b) x 2.7 (d) cm. Gewicht: 371 gram.

Uitgever: Anthos

beschrijving

Lowietjes smartegeld is een met humor geschreven verhaal over de oorlog, over de ontkenning van leed, over smartegeld, maar vooral over een moeder die haar zoon claimt om tenminste met iemand haar ‘pijnen’ te kunnen delen.

Yvonne Keuls beschrijft op meesterlijke wijze de lotgevallen van Lowietje en zijn, tijdens de Japanse bezetting van Nederlands-Indië mishandelde, moeder.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Yvonne Keuls wordt negentig jaar en heeft meer dan negentig publicaties op haar naam staan, van toneelstukken en hoorspelen tot literaire televisiebewerkingen en romans. Ze brak midden jaren zeventig door bij het grote publiek met haar ‘sociale romans’, zoals Jan Rap en z’n maat en Het verrotte l even van Floortje Bloem. Veel van haar boeken werden bekroond en zijn uitgegroeid tot klassiekers van de Nederlandse literatuur.

toelichtingLowietjes smartegeld is een met humor geschreven verhaal over de oorlog, over de ontkenning van leed, over smartegeld, maar vooral over een moeder die haar zoon claimt om tenminste met iemand haar 'pijnen' te kunnen delen. Yvonne Keuls beschrijft op meesterlijke wijze de lotgevallen van Lowietje en zijn, tijdens de Japanse bezetting van Nederlands-Indie mishandelde, moeder
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.