De vrouwen

T.C. Boyle

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De vrouwen

paperback/ gebrocheerd: € 25.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789041413598, 492 blz., October 2009
Formaat: 23.0 (h) x 15.0 (b) x 4.0 (d) cm. Gewicht: 755 gram.

Uitgever: Anthos

vertaald door: Gerda Baardman; Tjadine Stheeman; Onno Voorhoeve

beschrijving

Op het platteland in Wisconsin bevindt zich het buitenhuis Taliesin. Paparazzi liggen er op de loer, hopend op een nieuw schandaal in een eindeloos drama. Het is het huis van de grootste architect van de twintigste eeuw: Frank Lloyd Wright, een man van extremen in zijn werk en in zijn privéleven; een oerkracht, arrogant en gekmakend.

De vrouwen is het verhaal van Wrights echtgenotes en minnaressen. Zijn toegewijde vrouw Kitty, zijn geschifte tweede vrouw Miriam en de Servische immigrante Olgivanna, die samen met Wright voortdurend in angstige afwachting verkeert van de volgende golf ellende die Miriam over hen zal uitstorten.

Frank Lloyd Wright is de wereldberoemde architect van onder andere de villa Fallingwater in Pennsylvania, het Imperial Hotel in Tokio en het Guggenheim Museum in New York. Een hele generatie architecten is door Wright beïnvloed. Boyle doorgrondt met nietsontziende en tegelijkertijd subtiele pen de chaos, verschrikkingen en onbedwingbare passies van dit complexe, fascinerende icoon.,

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.