Gereformeerden Boek

W. Bouwman

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Gereformeerden Boek

gebonden: € 8.95

ISBN: 9789040085239, geïllustreerd, 384 blz., April 2009
Formaat: 17.1 (h) x 12.5 (b) x 3.0 (d) cm. Gewicht: 611 gram.

Uitgever: Uitgeverij WBOOKS

beschrijving

Wie denkt aan het gereformeerde geloof, haalt zich wellicht de discussie over de sprekende slang in het paradijs voor de geest, of Abraham Kuyper die zich door een gat in de deur van de Nieuwe Kerk werkt. Mogelijk denkt iemand aan Hendrik Colijn, die het volk vertelt dat het rustig kan gaan slapen. Het zijn de bekende collectieve herinneringen, maar de geschiedenis van de gereformeerden belichaamt zoveel meer dan dat.

In Het Gereformeerden Boek zijn Kuyper, Colijn en de sprekende slang daarom een minderheid. Bijna vierhonderd foto's voorzien van frisse en informatieve teksten, laten ook de onbekendere personen zien, mét hun verhalen en die welhaast vergeten maar niet minder belangrijke momenten uit het gereformeerde verleden sinds 1834. Denk bijvoorbeeld aan de Doleantie, de ongelovige zoon van Abraham Kuyper of de dominee uit Bunschoten-Spakenburg die zich bekeerde tot het rooms-katholieke geloof.

Het Gereformeerden Boek is een feest van herkenning voor gereformeerden én ex-gereformeerden. Bovendien is het een echte eye-opener voor wie nooit verder keek dan het clichébeeld, dat over 'de gereformeerden' bestaat.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.