Methoden en technieken van onderzoek

principes en praktijk

Richard P.I.J. Schreuder Peters

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Methoden en technieken van onderzoek

paperback/ gebrocheerd: € 55.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789039526897, geïllustreerd, 352 blz., January 2012
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 643 gram.

Uitgever: Academic service

beschrijving

Dit boek behandelt de basisbeginselen en de praktische aspecten van het opzetten en uitvoeren van een onderzoek. Daarbij komen vragen aan de orde als:
* Hoe formuleer ik mijn onderzoeksvraag?
* Welke valkuilen kent het onderzoeksproces?
* Wat is het verschil tussen kwantitatief en kwalitatief onderzoek?
* Hoe sluit ik vooroordelen uit?
* Hoe communiceer ik met de opdrachtgever over mijn onderzoek?
Centraal staat in dit boek het onderzoeksproces. Elk onderzoek brengt vele keuzen, problemen en valkuilen met zich mee. Een groot aantal relatief eenvoudige problemen kan de kwaliteit van een onderzoek volledig teniet doen en elke basis aan de toepassing van meer verfijnde technieken ontnemen. Daarom ligt de nadruk in dit boek sterk op het tijdig onderkennen van mogelijkheden en risico's en het daarop afstemmen van keuzen. De hoofdstukken zijn opgezet volgens een consequent doorgetrokken didactisch model, waarbij de nadruk ligt op het onderkennen en leren hanteren van de keuzemogelijkheden en problemen die de beginnende onderzoeker in het onderzoeksproces tegenkomt. Dit model komt ook terug in de overzichtelijke indeling. Elk hoofdstuk begint met duidelijk
omschreven leerdoelen, en ook worden steeds de belangrijkste begrippen samengevat.
Praktijkvoorbeelden ondersteunen het voorstellingsvermogen van de student en bieden inzicht in de praktische relevantie. Elk hoofdstuk sluit af met open vragen en meerkeuzevragen.
Deze derde druk is geheel herzien en geactualiseerd. Toegevoegd is een nieuw hoofdstuk met geselecteerde onderwerpen. Deze kunnen dienen ter verdieping van de stof of als voorbereiding op stage- of scriptieonderzoek. De bestaande hoofdstukken zijn nog toegankelijker gemaakt, onder andere door een beknoptere opzet, nieuwe voorbeelden en illustraties. De nadruk op een goed doordachte praktijk is gebleven.
Het boek is bedoeld voor studenten in het hoger onderwijs en voor professionals die met onderzoek te maken hebben. Doordat de antwoorden op de vragen achter in het boek zijn opgenomen, is het ook uitermate geschikt voor zelfstudie.
Drs. R.P.I.J. Schreuder Peters beschikt over ruime ervaring als docent aan de Universiteit Twente en de Saxion Hogeschool in Enschede.
Online materiaal beschikbaar

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.