Wiskunde voor de sector HEO

D.P.G. van As

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Wiskunde voor de sector HEO

paperback/ gebrocheerd: € 49.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789039526361, geïllustreerd, 350 blz., January 2011
Formaat: 24.3 (h) x 17.3 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 615 gram.

Uitgever: Academic service

beschrijving

Wiskunde voor de sector HEO is bestemd voor de propedeuse van economische
hbo-opleidingen en is daarnaast geschikt voor andere hbo-richtingen en universitaire studies waar niet al te veel wiskunde wordt vereist, maar wel economische begrippen aan bod komen. Het boek sluit aan op de kennis van de huidige eerstejaars student. Per hoofdstuk worden eerst de wiskundige inzichten
en technieken geleerd en pas daarna de toepassing in de economie, bedrijfskunde of statistiek. De vele opgaven toetsen en verdiepen inzicht en kennis.
Deze vierde editie kent aanzienlijke verschillen met eerdere drukken. In de eerste hoofdstukken over de basisbegrippen en -bewerkingen wordt meer aandacht besteed aan de begrippen groeivoet en groeifactor.
Financiële rekenkunde wordt nu behandeld in twee hoofdstukken. Eerst komen de begrippen eindwaarde en contante waarde aan de orde, daarna de mogelijkheid om vooraf te betalen of te ontvangen; dit wordt gekoppeld aan het gebruik van de financiële functies uit Excel. Dan worden ook de begrippen pre- en postnumerando behandeld, waarna verschillende soorten renten en leningen aan de orde komen.
Het volgende hoofdstuk gaat in op de onderwerpen nominale, effectieve en reële interest en rentabiliteitswaarde van een lening, aangevuld met de begrippen Netto Contante Waarde, Intern Rendement, een viertal afschrijvingstechnieken en een groot aantal uitgebreide voorbeelden.
Het boek sluit af met een hoofdstuk over lineair programmeren; hierin komt ook het begrip Duration van een lening aan bod. Dit hoofdstuk is zo te beschouwen als een toepassing van de eerder in het boek behandelde leerstof, te weten lineaire functies, financiële rekenkunde en differentiaalrekening.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.