Leerboek Linux, vierde druk Netwerkbeheer, beveiliging, tuning

Sander van Vugt

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 67.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789039525791, geïllustreerd, 450 blz., April 2011 UITVERKOCHT!

Uitgever: Academic service

beschrijving

In dit boek komen naast de belangrijkste aspecten van Linux in een netwerk, ook beveiliging en geavanceerd beheer (tuning)van een Linux-systeem aan de orde. Als voorkennis wordt de informatie uit Leerboek Linux deel 1 als bekend verondersteld.
In het eerste gedeelte leert u hoe u Linux kunt configureren als mailserver,
fileserver, newsserver, firewall en webserver. Hierbij wordt uitgebreid ingegaan op de configuratiebestanden en de verschillende opties daarin die u kunt aanpassen. Daarna volgen enkele hoofdstukken over beveiliging van Linux systemen, waarin onder meer aandacht is voor iptables, OpenSSH, OpenSSL
en TCP wrappers. Bij geavanceerd beheer leert u alles wat nodig is voor beheer van hardware en systeem, prestatieverbetering, optimalisatie en troubleshooting.
In dit boek is ervoor gekozen alleen de drie leidende Linux-distributies
te behandelen: Red Hat, SUSE en Ubuntu. Het doel van dit boek is dat u de techniek leert doorgronden, en als dat het geval is, begrijpt u vanzelf de distributieafhankelijke oplossingen die voor dit doel ontworpen zijn
Sander van Vugt is zelfstandig trainer, consultant en auteur, gespecialiseerd op het gebied van Linux. Daarnaast bezit hij als Master CNI veel kennis van Novell netwerken. Meer informatie over de auteur vindt u op zijn website, www.sandervanvugt.nl.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.