Softwarearchitectuur met Oracle

B. de Leeuw; L. van der Meer

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 36.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789039523711, geïllustreerd, 145 blz., June 2006 UITVERKOCHT!

Uitgever: Academic service

beschrijving

Softwarearchitectuur met oracle
Oracle-leerboeken van Academic Service
Het boek Softwarearchitectuur met Oracle maakt deel uit van de reeks Oracle-leerboeken van Academic Service. Architectuur, beheer, ontwerp en datawarehousing zijn aspecten die in deze boeken aan de orde komen. De boeken zijn gericht op opleidingen in het hoger en wetenschappelijk onderwijs waar de Oracle softwareomgeving wordt onderwezen.
Over dit boek
Dit boek in de reeks Oracle-leerboeken behandelt de verschillende softwarearchitecturen waarbinnen Oracle-systemen kunnen worden gebouwd. Aan de orde komen de client/server-architectuur en de drielagenarchitectuur (ook wel webarchitectuur genoemd). Van beide architecturen worden voor-en nadelen en toepassingsmogelijkheden besproken.
Met name de webarchitectuur wordt in het boek verder uitgewerkt. De huidige lijn Oracle-producten draait binnen deze architectuur op een applicatieserver, de Oracle Application Server 10g. Toepassingen van deze applicatieserver zijn onder meer Oracle WebForms, Oracle WebReports, Oracle Workflow, Oracle InterConnect en Oracle Portal.
De primaire doelgroep bestaat uit studenten in het hoger en wetenschappelijk onderwijs die een opleiding volgen waarbij Oracle als softwareomgeving wordt gebruikt. Daarnaast is het boek zeer goed bruikbaar voor systeemarchitecten en Oracle-professionals.
Over de auteurs
Ing. Bob de Leeuw is consultant / projectleider bij Transfer Solutions in Leerdam. Hij heeft bij verschillende organisaties meegewerkt aan architectuurprojecten. Daarnaast geeft hij o.a. cursussen mbv Oracle Designer en Headstart bij Transfer Education. Voordat hij bij Transfer Solutions ging werken, was hij werkzaam als docent Wiskunde. Bob de Leeuw heeft wiskunde en hogere informatica gestudeerd in Eindhoven.
Drs. Leo van der Meer is consultant bij Transfer Solutions in Leerdam. Hij werkt sinds 1989 met Oracle producten en heeft bij verschillende organisaties meegewerkt aan nieuwbouw en onderhoud met Oracle tools. Voordat hij bij Transfer Solutions ging werken, was hij werkzaam als Systeem Ontwerper bij Pink Roccade. Leo van der Meer heeft Engelse taal- en letterkunde gestudeerd in Leiden.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.