ICT in bedrijf 3

ict (service) management en CPM met de BSC

H. Cuppen; B. Cuppen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
ICT in bedrijf 3

paperback/ gebrocheerd: € 42.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789039520178, 257 blz., September 2004 UITVERKOCHT!

Uitgever: Academic service

beschrijving

Informatie- en communicatietechnologie (ICT) stuurt bedrijven en organisaties naar nieuwe methoden van bedrijfsvoering.Wat zijn de ICT-gerelateerde concepten die in bedrijven hun waarde hebben en houden? Hoe moet naar deze concepten worden gewerkt?
De serie ICT in bedrijf gaat daarop in. De serie bestaat uit drie delen:
* Deel I handelt over informatieontsluiting met ICT in organisaties,
* Deel II gaat over veranderingsanalyse, WfM en pakketselectie en
* Deel III behandelt ICT (Service) Management en Corporate Performance Management met de Balanced Score Card.
In dit derde deel staat management van en met ICT centraal. Dit betekent dat er wordt ingegaan op Supply Chain Management en de concepten van ICT Service Management,waaronder de ITIL-vernieuwingen. Ook wordt een praktische aanpak gegeven om de BSC in een organisatie te implementeren ten behoeve van Corporate Performance Management en wordt een visie op de projectmanagementaanpak Prince2 gegeven. Tevens wordt ingegaan op de
toenemende rol van kennismanagement. Deze methode is met name bedoeld voor studenten van de hoofdfase HBO en vindt dan vooral aansluiting op de competenties voor de opleidingen BE, AC, MER, CE, Bank en verzekering, EL en BI. De inhoud van de boeken sluit aan op een groot aantal van de thema's zoals die zijn gedefinieerd binnen het HEO-ICT project:
* Enterprise Resource Planning (ERP)
* Administratiepakketten voor het MKB
* E-business (ketenintegratie, controlling, e-commerce)
* Business Intelligence (prestatie-indicatoren, managementinformatie)
* Customer Relationship Management (one-to-one marketing, multi chanelling, Business Intelligence) ICT in bedrijf sluit prima aan op die thema's. In dit Deel III ziet u dat voor vrijwel alle van de genoemde onderdelen.
In ieder deel is een cd-rom opgenomen met presentaties, vraagbaken, ondersteunende bestanden en aanvullend materiaal. Bovendien is er een website www.cid-ict.nl/ictinbedrijf bij de methode ter aanvullende ondersteuning. Deze website dient ook als overlegplatform met de gebruikende docenten. Kortom, deze boeken met bijbehorende cd-roms en website nodigen uit tot een interactieve manier van omgaan met ICT in bedrijf.
Bernard Cuppen RI heeft tien jaar in het bedrijfsleven gewerkt in diverse ICT-functies. Hij doceert informatica aan de Hogeschool Zuyd te Sittard,waar hij onder andere binnen de hoofdfase van de diverse opleidingen
onderwijs geeft op het gebied van vierdegeneratieprogrammatuur, systeemanalyse/systeemontwerp, telematica, beheer van informatiesystemen, pakketselectie en -implementatie en informatiekunde.
Hans Cuppen RI heeft gedurende zes jaar ICT-ervaring opgedaan in het bedrijfsleven en heeft zowel in het MBO en HBO als in het post-HBO ervaring met het inrichten, vormgeven en verzorgen van ICT-opleidingen voor studenten en docenten. Hij is hogeschooldocent aan de Hogeschool Zuyd te Sittard en is tevens werkzaam als adviseur. Hij heeft bijgedragen aan diverse informatica-uitgaven

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.