Livingstone op de voet gevolgd

Dwars door het hart van Malawi

Ben de Ponti

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Livingstone op de voet gevolgd

paperback/ gebrocheerd: € 24.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038927381, geïllustreerd, 408 blz., April 2020
Formaat: 23.1 (h) x 15.0 (b) x 2.6 (d) cm. Gewicht: 724 gram.

Uitgever: Elmar B.V., Uitgeverij

beschrijving

Al vanaf zijn jonge jaren koesterde Ben de Ponti interesse voor dr. David Livingstone. Hij verslond gretig talloze boeken van en over de beroemde ontdekkingsreiziger. Met zijn vrouw Cobi bestudeerde hij later ook diens Afrika-expedities in bibliotheekarchieven van Schotland, Zambia en Malawi
In 2006 ontdekt het echtpaar een door Livingstone in 1863 getekende landkaart van Nyasaland, het huidige Malawi. Een jaar later besluit De Ponti in Livingstones voetsporen te treden en twee van zijn historische tochten na te reizen. Het avontuur voert hem te voet en per bootje naar het binnenland van Malawi, waar het merendeel van de inheemse bevolking nog onder de armoedegrens leeft.
Op zijn fascinerende tocht leert hij dat op tal van plaatsen het leven nog nauwelijks veranderd is, dat op plekken waar Livingstone en zijn mannen hun kamp opsloegen nog dezelfde bomen staan en dat veel stamoudsten door overlevering nog altijd weet hebben van Livingstones strijd tegen de gruwelijke slavenhandel.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Ben de Ponti (1951) is al vele jaren een hartstochtelijk bezoeker van Oost- en Zuidelijk-Afrika. Eerst drie jaar, samen met zijn vrouw, als tandarts in Malawi, later als voorzitter van de Stichting Vrienden van St. John’s, Mzuzu. Hij maakte met zijn gezin vijf lange kampeertochten door Tanzania, Zambia, Zimbabwe, Namibië en Botswana. In Malawi kwam hij opnieuw in aanraking met de faam van David Livingstone. Daarna is zijn fascinatie voor deze grote ontdekkingsreiziger nooit meer verdwenen.toelichtingBen de Ponti,een idealist van het zuiverste water, deed mooi werk in Malawi, hij hielp de lokale bevolking. Daar besloot hij om de reis van Livingstone na te lopen. Zijn boek Livingstone op de voet gevolgd levert een prachtig portret op.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.