Uit de schaduw van de meester

Onder Leidse professoren of hoe René Diekstra van het toneel verdween

P Licht

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Uit de schaduw van de meester

gebonden: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038927275, November 2020

Uitgever: Elmar B.V., Uitgeverij

beschrijving

Professor René Diekstra is heer en meester op het terrein van suïcideonderzoek, populair onder studenten en geliefd bij het grote publiek. Totdat in 1996 een anonieme tip leidt tot een artikel in Vrij Nederland, waarin een serie beschuldigingen van plagiaat worden geuit. De beschuldigingen brengen de Leidse universiteit in rep en roer en ontregelen maandenlang de faculteit. Daar lijken de dagen van Diekstra geteld, maar een onderzoekscommissie kan geen hard bewijs vinden. Precies op dat moment construeert zijn leerling in het geheim een nieuwe beschuldiging. Als zijn opzet dreigt te mislukken, doet hij nog een ultieme zet.
Het onthullende boek Uit de schaduw van de meester neemt u mee achter de schermen van een koningsdrama.

Auteur P. Licht staat synoniem voor een groep betrokkenen, die een jaar lang hebben gewerkt aan deze satire over de affaire-Diekstra en zijn hoofdrolspelers.

‘Groot raadsel in deze affaire blijft de identiteit van de tipgever. Hij of zij schreef al tijdens de affaire in 1996 niet ten koste van anderen de schijnwerpers te willen zoeken, maar zich mogelijk later bekend te maken en dan ten eerste aan Diekstra zelf. Als auteur van dit boek zal ik dat ook doen, nadat de tipgever zijn belofte is nagekomen.’

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.