Livingstone op de voet gevolgd

Dwars door het hart van Malawi

Ben de Ponti

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Livingstone op de voet gevolgd

paperback/ gebrocheerd: € 24.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038927107, geïllustreerd, October 2019 UITVERKOCHT!

Uitgever: Elmar B.V., Uitgeverij

illustrator: Cobi de Ponti-Oonk

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Ben de Ponti vertrekt in 1976 samen met zijn vrouw Cobi naar Malawi, Afrika. Daar werkt hij drie jaar als tandarts in Mzuzu. Tijdens zijn verblijf heeft hij een grote fascinatie opgevat voor de ontdekkingsreiziger, predikant, arts, geograaf en bioloog dr. David Livingstone. Hij ontdekt aan de hand van dagboekfragmenten het spoor dat de beroemde zendeling getrokken heeft tijdens zijn Zambezi-expeditie en besluit een deel van die bijna fatale tocht na te lopen.
Maar eerst doen hij en zijn vrouw uitgebreid onderzoek in de archieven van Zambia, Malawi, Zuid-Afrika en Schotland naar het leven van Livingstone. De Ponti bouwt een uitgebreid netwerk op van Livingstone-deskundigen om alle mogelijke informatie te vergaren. In de National Library van Edinburgh ontdekt hij tot zijn grote vreugde een originele, door Livingstone in 1863 getekende, landkaart en daarmee beschikt hij over de ontbrekende aanwijzingen om zijn eigen expeditie daadwerkelijk te kunnen uitvoeren.
Het resultaat is een uitputtende tocht, te voet en per boot, dwars door het hart van Malawi. Een fascinerende reis aan de hand van zelfgetekende kaarten, langs dorpen waar het leven nog nauwelijks veranderd lijkt, door droge savannes en het moerassige rivierenlandschap. Dat alles gelardeerd met bespiegelingen over de wijze waarop Livingstone zijn Afrika beleefd heeft, diens strijd tegen de slavernij en zijn fameuze geografische ontdekkingen. De naam Livingstone blijkt bij de bevolking nog onverminderd herinneringen op te roepen aan de man die streed tegen de slachtpartijen waarmee de slavenhandel gepaard ging.

Over de auteur
Ben de Ponti (1951) is al vele jaren een hartstochtelijk bezoeker van Oost- en Zuidelijk-Afrika. Eerst als tandarts, later als voorzitter van de Stichting Vrienden van St. John's, Mzuzu. Hij maakte met zijn gezin vijf lange kampeertochten door Malawi, Tanzania, Zambia, Zimbabwe, Namibië en Botswana. In Malawi kwam hij voor het eerst in aanraking met de faam van David Livingstone. Daarna is zijn fascinatie voor deze unieke ontdekkingsreiziger nooit meer verdwenen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Livingstone op de voet gevolgd

paperback/ gebrocheerd: € 24.99
De Ponti schrijft op indringende wijze over de grote slavenroutes en over de ontberingen in de Afrikaanse bush. Maar vooral zijn ontmoetingen ...

Meer boekennieuws op Facebook.