Fietsen langs het Pieterpad

Ad Snelderwaard

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Fietsen langs het Pieterpad

paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038926940, geïllustreerd, 240 blz., March 2020
Formaat: 21.1 (h) x 15.0 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 492 gram.

Uitgever: Elmar B.V., Uitgeverij

beschrijving

In Nederland is het Pieterpad een begrip. Ontelbaar veel wandelaars beleven jaarlijks enorm veel plezier aan dit mooie pad. Maar het is niet voor iedereen weggelegd om dat pad te voet af te leggen. Daarom heeft Ad Snelderwaard een alternatieve route voor fietsers uitgedokterd. Deze route meandert langs het Pieterpad en doordat de fietser een iets ruimere actieradius heeft neemt Snelderwaard de lezer mee naar de mooiste plekjes langs het Pieterpad
Dit boek voorziet in een behoefte, zoveel is wel duidelijk. Velen willen het Pieterpad volgen, maar niet iedereen heeft de tijd (of de voeten) om dat tot een goed einde te brengen. In dat geval biedt de route in dit boek een uitstekende oplossing.

Ook als toerfietser ken je natuurlijk het Pieterpad. De 500 kilometer lange noord-zuidroute tussen Pieterburen en de Sint Pietersberg, die wandelgekken ertoe aanzet om het Groningse vlakke land te doorkruisen, langs Maas- en Vechtoevers te struinen, Sallandse en Limburgse heuvels te beklimmen en zich de blaren te lopen in het Achterhoekse coulisselandschap.

'Kan dat niet gewoon op de fiets?' denk je dan. Met dit boekje in je handen zie je: het kan. Het Pieterpad precies nafietsen, dat gaat niet, want je mag niet overal rijden, maar dit is een schitterende fietstocht dicht erlangs, door datzelfde afwisselende landschap aan onze oostgrens.

Onze route - de opvolger van het populaire Fietserpad - volgt vaak bewegwijzerde knooppuntroutes, maar soms ook verrassende, verscholen paadjes en je kunt hem in beide richtingen fietsen. We beschrijven 16 deeltrajecten, elk met een fietskaart waarop ook logeeradressen en de oorspronkelijke wandelroute staan aangegeven. Per traject lees je wat de auteurs onderweg hebben meegemaakt en vooral wat voor moois je niet mag missen.

* De knooppuntenroute met gps
* Van Pieterburen naar de Pietersberg
* Van de Pietersberg naar Pieterburen
* Met 16 uitneembare kaarten

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.