Van schootkind tot schoolkind

Wat kan jouw kind tussen 0 en 8 jaar? De veertien ontwikkelingsfases

Ewald Vervaet

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Van schootkind tot schoolkind

paperback/ gebrocheerd: € 24.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038926513, geïllustreerd, November 2017
Formaat: 22.0 (h) x 14.0 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 468 gram.

Uitgever: Elmar

beschrijving

Van schootkind tot schoolkind beschrijft de psychologische ontwikkeling, die jouw kindje doormaakt in de periode van 0 tot 8 jaar.
Veertien fasen worden doorlopen om van baby tot een redelijk zelfstandig en schoolrijp kind op te groeien.

Een heel boeiend boek, want vaak word je als ouder op het verkeerde been gezet tijdens de ontwikkeling van je kind. Dat je kindje jou, die liefhebbende ouder, alleen nog maar als een voorwerp beschouwt of je gezicht alleen maar leuk vindt omdat er van die bolletjes in zitten die zo mooi glinsteren, lijkt haast onvoorstelbaar. Gelukkig verandert dat snel...

In alle ontwikkelingsfasen beschrijft Ewald Vervaet testjes waarmee je kunt nagaan hoe je bepaalde gedragingen moet zien. Zo kun je je rose of blauwe wolk beter plaatsen en dat maakt het ouderschap een stuk leuker. Opvoeden is namelijk ook heel erg leuk! Zelfs de minder leuke dingen als huilen, niet drinken waar je het als ouder zo benauwd van kunt krijgen, worden minder zwaar als je weet waar ze vandaan komen. Dan kun je er ook beter op inspelen.

Een boek om spelenderwijs te lezen, met veel herkenning. Elke week een stukje, maar soms ook even terugbladeren en nog vaker verder lezen om te zien wat je binnenkort mag verwachten van je liefste schat op aarde.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.