Helende woorden

romans over ziek-zijn

Ad Kaptein

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Helende woorden

paperback/ gebrocheerd: € 11.99

ISBN: 9789038926490, geïllustreerd, February 2018
Formaat: 20.0 (h) x 12.0 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 163 gram.

Uitgever: Elmar B.V., Uitgeverij

beschrijving

Romans, gedichten, films, muziek en schilderijen over ziek-zijn vormen rijke bronnen voor hoe ziek-zijn wordt ervaren. Auteurs, dichters, regisseurs, componisten en schilders raken de essentie van ziek-zijn vaak beter dan welke dokter ook. Ze zien zieke mensen niet als een verzameling defecte organen of systemen, maar ze betrekken het psychologisch en sociaal bestaan bij het lichamelijk functioneren. Richtlijnen voor de
opleiding van artsen en verpleegkundigen bevatten heldere eisen aan het vermogen van gezondheidswerkers om zieke mensen ook op die manier te zien en te bejegenen.

In dit boek zijn teksten gebundeld van romans over ziek-zijn, geschreven door een keur van beroemde schrijvers. In dit boek komen allerlei ziektebeelden aan bod en de verhalen zijn stuk voor stuk leerzaam en lijken geschreven voor werkenden in de gezondheidszorg, én voor patiënten en hun dierbaren, voor iedereen dus.

Prof. dr. Ad Kaptein (1949) is medisch psycholoog in het Leids Universitair Medisch Centrum. Zijn onderzoek en onderwijs gaan over omgaan met ziek-zijn door patiënten, en over hoe partners, familie en gezondheidswerkers de patiënt daarbij kunnen helpen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.