Solo sonates & partita’s van J.S. Bach

Johann Sebastian Bach; Jeroen de Groot

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Solo sonates & partita’s van J.S. Bach

gebonden: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038925578, geïllustreerd, October 2016
Formaat: 21.8 (h) x 15.6 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 451 gram.

Uitgever: Elmar B.V., Uitgeverij

beschrijving

Violist Jeroen de Groot heeft een levendige relatie met Johann Sebastian Bach. Die begon toen hij twaalf jaar oud was en zijn lerares Bets van der Horst hem de partita's en sonates voor viool solo voor de neus zette. Met enorme gretigheid begon hij een paar delen te studeren. Die gretigheid bleef bepalend voor zijn studietijd, vanaf zijn zestiende bij Herman Krebbers aan het Amsterdamse Muzieklyceum. Op zijn 24ste werd Jeroen Eerste prijswinnaar van het Oscar Back Concours.
Met het prijzengeld op zak reisde hij naar Salzburg om daar les te nemen bij de beroemde Hongaarse violist Sándor Végh, ooit zelf leerling van Jenö Hubay. Na Vegh studeerde hij bij Ivry Gitlis, de Israëlisch-Franse vioolvirtuoos, die hem de weg terug wees naar de tijd dat de muziek zelf centraal stond en niet zozeer de uitvoerend kunstenaar.

Hij zocht contact met blokfluitist Kees Otten, leraar en inspirator van Frans Brüggen, die hem op het spoor zette van de arpeggiotechniek. Hij stemde zijn viool op een lagere frequentie, kocht een lichte barokstok en zie hier het resultaat: twee schitterende CD's.

Ivo Niehe Productions verzorgde een DVD met Jeroen de Groot als onderwerp. Deze film wordt in de periode september tot december regelmatig getoond op de klassieke zender Brava.


Boek, CD's en DVD worden ook geleverd als Endbox met 6 exemplaren.
ISBN 978 90389 25707

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.