Hart en ziel

een chirurg en een psychiater over hun enerverende vak

Remco Dijkstra; Martijn Möllers

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Hart en ziel

paperback/ gebrocheerd: € 16.95

ISBN: 9789038925240, April 2016
Formaat: 19.8 (h) x 12.2 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 300 gram.

Uitgever: Elmar B.V., Uitgeverij

illustrator: Machiel Pleijsier

beschrijving

Psychiater Remco Dijkstra (1981) en chirurg Martijn Möllers (1977) geven een intrigerende en persoonlijke inkijk in hun vakgebieden. Welke dilemma's komen zij tegen? Wat drijft hun? Waar liggen ze wakker van? Wat gaat goed, en wat kan beter? In dit boek kruipen ze zelf op de operatietafel respectievelijk de divan om zichzelf, hun vak en alles wat daarmee samenhangt te ontbloten en ragfijn te ontleden.

De twee jonge medisch specialisten zijn gedreven en betrokken vakbroeders. Maar ook kritisch. In een trits van beschouwende en prikkelende artikelen delen ze hun ideeën en opvattingen over een diversiteit aan relevante medische en zorginhoudelijke onderwerpen.

Chirurgie en psychiatrie. Op het eerste gezicht totaal verschillende specialismen. Möllers en Dijkstra zien echter veel overeenkomsten. Bij beiden draait het om vakmanschap, het vertrouwen tussen arts en patiënt en optimale samenwerking met andere hulpverleners. Met passie zorgen zij voor hun patiënten. Maar bovenal zien zij de onafscheidelijke eenheid tussen geestelijk en lichamelijk welzijn.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.