Opvoeden door stoeien

tolerantie en sociaal gedrag door contact en ontdekkend bewegen met veel spel- en lessuggesties

Yos Lotens

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Opvoeden door stoeien

paperback/ gebrocheerd: € -1.00

ISBN: 9789038923529, geïllustreerd, 164 blz., July 2013
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 422 gram.

Uitgever: Athenaeum Uitgeverij

beschrijving

Stoeien is meer dan alleen een manier om je overtollige energie kwijt te raken. Het is een belangrijk aspect van de (bewegings)- opvoeding. Kinderen ontwikkelen al stoeiend hun motoriek en doen tegelijkertijd ervaringen op in de omgang met anderen. Ze leren hun emoties te beteugelen, vertrouwen te schenken en anderen te vertrouwen.
Stoeispelen zijn een verrijking van het bewegingsonderwijs binnen alle schoolmuren. Stoeien is een intensieve manier van bewegen die veel vraagt van de concentratie en de motorische coördinatie. Door het directe lichamelijke contact doet het bovendien een groot beroep op het verantwoordelijkheidsgevoel van en de samenwerking tussen de spelers.
Stoeien is verbonden aan speljudo en kan worden gezien als voorbereidend judo. Stoeispelen blijken niet alleen enthousiasmerend te werken, maar ook de motorische vaardigheid te verbeteren, verloren (geestelijk)evenwicht weer terug te vinden en het geloof in eigen kunnen te vergroten. "Opvoeden door stoeien" behandelt uitgebreid de pedagogische mogelijkheden die het stoeispel biedt en de voorwaarden waaronder men het kan spelen. Tevens bevat het boek een groot aantal in de praktijk uitvoerig getoetste spel-en lessuggesties.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.