Het geheim van de Peña Collarada

avontuurlijke bergtochten in de Pyreneeën

Ton Joosten

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Het geheim van de Peña Collarada

paperback/ gebrocheerd: € 18.95

ISBN: 9789038920368, geïllustreerd, 312 blz., February 2011
Formaat: 16.9 (h) x 11.4 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 360 gram.

Uitgever: Elmar B.V., Uitgeverij

beschrijving

Eindelijk is er een gids die op maat is gesneden voor de bergwandelaar die een avontuurlijke tocht in de Pyreneeën wil maken. Pyreneeënkenner Ton Joosten, die meer dan 1400 dagen in de Pyreneeën verbleef, selecteerde de mooiste trektochten om ze te bundelen in deze gids.

Tien van de veertien tochten zijn rondwandelingen, hetgeen van belang is voor de vele wandelaars die per auto naar de Pyreneeën reizen. De tochten vormen een netwerk, een gesloten circuit, zodat de wandelaar een enorme vrijheid heeft en desgewenst zijn eigen tocht kan samenstellen.
Sommige meerdaagse tochten zijn in de loop der jaren uitgegroeid tot klassiekers. De moeilijkheidsgraad van de tochten varieert van eenvoudige, korte tochten over goed gemarkeerde wandelpaden, die ook voor minder ervaren wandelaars geschikt zijn, tot langere trekkings die hoge eisen stellen aan oriënteringsvermogen, fysieke conditie en mentale hardheid.
De beschreven bergtochten zijn allemaal meerdaagse tochten, in lengte variërend van twee tot negen dagen. Elke tocht is verdeeld in dagetappes, die in detail worden beschreven en wordt voorafgegaan door praktische informatie (standplaats, onderdak, zwaarte, beste tijd, internet,wandelkaarten, overstappen op andere tochten, tijdsduur en de hoeveelheid klimmen en dalen). De route is op een overzichtskaart ingetekend.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.