Ziekte als symbool; handboek psychosomatiek

symptomen betekenis behandeling vervulling

Ruediger Dahlke

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ziekte als symbool; handboek psychosomatiek

paperback/ gebrocheerd: € 34.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038920009, September 2010
Formaat: 22.0 (h) x 14.0 (b) x 3.0 (d) cm. Gewicht: 730 gram.

Uitgever: Elmar B.V., Uitgeverij

vertaald door: Marten Hofstede

beschrijving

Ruediger Dahlke zet zich in voor een nieuw, constructief begrip van ziekte.
De verschillende ziekten hebben een symbolische betekenis, die op onopgeloste psychische conflicten wijst. Als een gebeurtenis die zin heeft kan de ziekte begrepen en dan ook overwonnen worden. De patiënt doet daarbij een stap voorwaarts op weg naar rijpheid, bevrijding en echte genezing.

Het komt er dus op aan de boodschap van de ziekte, haar betekenis, te ontcijferen en de benodigde ontwikkelingsstappen in de praktijk van alledag te realiseren (behandeling). Als vervulling van dit proces van inzicht en groei valt ons een nieuwe, innerlijke kwaliteit, een rijpere persoonlijkheid ten deel.

Dit praktijkgerichte handboek bevat een opsomming van alle veelvoorkomende ziektebeelden en hun symboliek. In het eerste deel van het alfabetisch opgebouwde boek worden de lichaamsregionen en de organen in hun symbolische betekenis bij de gezonde mens geïntroduceerd. Het tweede deel bevat het register van de ziektesymptomen, die in samenhang met de orgaansymboliek worden geïnterpreteerd. Uit de betekenissamenhang van een symptoom worden tot slot innerlijke en uiterlijke wegen gewezen, hoe men van de ziekte af kan komen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.