Honden trainen volgens de regels van de natuur met de roedelmethode deel 2

Arjen van Alphen; Francien Koeman

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Honden trainen volgens de regels van de natuur met  ...

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038917870, geïllustreerd, 272 blz., July 2008
Formaat: 23.6 (h) x 16.1 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 624 gram.

Uitgever: Elmar B.V., Uitgeverij

beschrijving

Het perspectief van onze hond is hondentaal die bestaat uit geurentaal, lichaamstaal en de combinatie van die twee. Mensen zijn juist verbaal en visueel ingesteld. Geur en lichaamstaal zijn voor ons onbekende ÔtaalÕaspecten. Hierdoor bekijken wij de hondentaal bijna onoverkomelijk vanuit onze menselijke beleving en zijn de hondse ÔtaalÕaspecten in de dagelijkse praktijk van de opvoeding nauwelijks terug te vinden. Door ons te verdiepen in het hondse perspectief, in zijn sociale leren, zijn geur en lichaamstaal, kunnen we miscommunicatie voorkomen en de taal van onze hond beter begrijpen, verstaan en ÔsprekenÕ!


Iedere hondenliefhebber is ervan overtuigd, dat de eerste levensfase van een pup in het nest erg belangrijk is. Hier leert hij de beginselen van de hondentaal; het sociale leren. Toch is dit het eerste boek waarin het sociale leren van honden uitgebreid beschreven staat. Een onmisbaar boek voor elke hondenbezitter, over wat een hond leert en vooralÉ welke betekenis hetgeen hij leert heeft in zijn eigen hondentaal.


Stap voor stap, aan de hand van herkenbare voorbeelden uit de praktijk, wordt u meegevoerd in de belevingswereld en de eigen taal van uw hond, zowel theoretisch als in de praktijk. Voor elke hondenbezitter, want sociaal leren begint direct na de geboorte, maarÉ gaat een heel hondenleven door!  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.