Doe dit vooral thuis

Bas Haring

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Doe dit vooral thuis

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

ISBN: 9789038898827, geïllustreerd, 192 blz., February 2014
Formaat: 21.1 (h) x 16.1 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 331 gram.

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

beschrijving

Hoe smaakt mensenvlees? Hoe is het om een olifant als huisdier te hebben? En kun je door hypnose geloven dat je een pro bent in accordeon spelen? Deze doldwaze vragen worden beantwoord in Proefkonijnen, het populair-wetenschappelijke tv-programma van BNN waarin presentatoren Dennis Storm en Valerio Zeno hun lichaam ter beschikking van de wetenschap stellen.
In de entertainmentshow worden tussen de regels door de twee kernwaarden van de wetenschap benadrukt: (i) wetenschap begint bij nieuwsgierigheid en het stellen van vragen, en (ii) wetenschap verlangt dat je in beweging komt om die vragen te beantwoorden, tijd investeert of misschien zelfs je lichaam.

Do this at home is een doe-boek dat aan de hand van stukjes uit het televisieprogramma laat zien waar wetenschap werkelijk om gaat. Daar hoeven geen laboratoria, reageerbuizen of statistieken aan te pas te komen. In dit boek worden op een luchtige en frisse wijze serieuze onderwerpen besproken als: Wat is een experiment eigenlijk? En welke vragen kun je beter wel, of beter niet proberen te beantwoorden?

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.