Alleen maar nette mensen

filmeditie

Robert Vuijsje

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Alleen maar nette mensen

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

ISBN: 9789038894973, 288 blz., September 2012 UITVERKOCHT!

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Op het Amsterdamse Barlaeus Gymnasium had David Samuels verkering met Naomi, een meisje dat precies zo was als hij: verantwoorde conversatie op de champagne-tuinfeesten van de elite in Oud-Zuid. Alleen maar nette mensen.
Nu is David Samuels 21 en op zoek.
Hij zoekt naar wie hij is. David is joods maar door zijn zwarte haren ziet hij eruit als een Marokkaan. Hoort hij bij de witte Hollanders of bij de mensen die ze allochtonen noemen?
Hij zoekt naar wat hij later moet worden. Hoe kan David het respect winnen van zijn vader, de baas van het enige fatsoenlijke programma op de vaderlandse televisie?
En hij zoekt de intellectuele negerin. Wordt David gelukkig van Rowanda, de Bijlmer-queen die met twee gouden tanden bijna zijn oor eraf bijt? Of moet hij met Naomi zijn?
Het is een zoektocht die even komisch wordt als tragisch, dwars door het hart van de multiculturele samenleving.


Op 11 oktober 2012 komt de film Alleen maar nette mensen uit, met in de hoofdrollen Annet Malherbe en Jeroen Krabbé als ouders, Geza Weisz als David en Imanuelle Grives als Rowanda. Het scenario en de regie zijn van Lodewijk Crijns (Jezus is een Palestijn).

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Alleen maar nette mensen

paperback/ gebrocheerd: € 12.50
Op het Amsterdamse Barlaeus Gymnasium had David Samuels verkering met Naomi, een meisje dat precies zo was als hij: verantwoorde conversatie ...

Meer boekennieuws op Facebook.