De kip die over de soep vloog

Frans Pointl

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
De kip die over de soep vloog

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

ISBN: 9789038894904, 224 blz., March 2012
Formaat: 21.5 (h) x 13.7 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 325 gram.

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

beschrijving

De verhalen uit De kip die over de soep vloog laten zich lezen als een roman. Het boek omvat zestien verhalen die grotendeels gebaseerd zijn op de (oorlogs-)jeugd van de joodse Frans Pointl. Het titelverhaal beschrijft een etentje waarop hoofdpersoon David zijn moeder trakteert. De kippensoep kan de goedkeuring van zijn moeder niet wegdragen: de kip is in haar ogen slechts over de soep gevlogen. De dominante en getraumatiseerde moeder brengt Pointl venijnig in beeld: `een gebit alsof ze een piano had ingeslikt en de vergeelde toetsen waren blijven steken .
Het ondraaglijke onderwerp van de Holocaust wordt draaglijk gemaakt door Pointls laconieke, ironische stijl. De kip die over de soep vloog werd zowel in Nederland - het werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs - als in het buitenland lovend ontvangen.

Deze uitgave maakt deel uit van een bijzondere reeks naar aanleiding van het 175-jarig bestaan van Nijgh & Van Ditmar, waarin de tien populairste boeken uit de geschiedenis van het fonds zijn opgenomen. De omslagen zijn gemaakt door studenten van de kunstacademies in Breda en Den Bosch.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.