In bed met John en Yoko

acht geruchtmakende dagen in het Hilton hotel Amsterdam

J.-C. ter Brugge; J. van Galen; P. van den Hanenberg

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 

€ -1.00

ISBN: 9789038891033, geïllustreerd, 191 blz., March 2009 UITVERKOCHT!

Uitgever: Singel Uitgeverijen

illustrator: B. Sprenkeling... et el

beschrijving

In maart 1969 boekten John Lennon en Yoko Ono een suite in het Amsterdamse Hilton Hotel, waar zij een week in bed demonstreerden voor de vrede. Binnen- en buitenlandse journalisten maakten hun opwachting in de hoop het paar, een paar dagen na de huwelijksvoltrekking op Gibraltar, vrijend aan te treffen. Maar in keurige witte pyama's spraken ze met de media en andere belangstellenden over de vrede.
Wilde John Lennon op deze opmerkelijke manier definitief afscheid nemen van het Beatles-tijdperk? Was hij de weg onder invloed van zijn avant-garde-echtgenote kwijt? Of lagen hier twee gedreven vredesapostelen in bed?
Nu, veertig jaar na dato, intrigeert deze vredesactie nog steeds. In bed met John & Yoko is een nauwgezette reconstructie van een Amsterdamse vredesweek. Aan het woord komen tal van ooggetuigen, zoals het dienstdoende kamermeisje, de telefoniste, journalisten, scholieren die het echtpaar mochten interviewen voor de schoolkrant, artiesten en provo's die cadeautjes kwamen brengen.
In het boek wordt duidelijk dat deze vredesactie onlosmakelijk verbonden is met het eind van de jaren zestig, die werden gedomineerd door de oorlog in Vietnam en een roerige jongerencultuur.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.