Voor het vaderland weg

D. van Wissen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 

€ -1.00

ISBN: 9789038890999, 80 blz., December 2008 UITVERKOCHT!

Uitgever: Singel Uitgeverijen

beschrijving

Op 29 januari 2009 loopt de ambtstermijn van Driek van Wissen als tweede officiële Dichter des Vaderlands af. Driek van Wissen vervulde zijn hoge taak tot aan de dag van vandaag met veel genoegen. Dit ook omdat de Muze hem alle medewerking verleende. Van allerlei kanten kreeg hij vele verzoeken voor een gelegenheidsgedicht. Hij schreef er honderden, waarbij hij zijn oude liefde voor het sonnet niet liet roesten.
Voor de bundel Voor het vaderland weg is een keuze gemaakt uit de sonnetten uit de periode 2005-2008, met zeer uiteenlopende onderwerpen. Voorbij komen onder andere de uitzending van onze soldaten naar Uruzgan, de zestigste verjaardag van Johan Cruijff en de overdreven verering van Elvis Presley. Van Wissen zong de lof van Almere, Picasso en de Betuwelijn, hij gaf zijn visie op tv-programma s zoals Lingo, Andere Tijden en Boer zoekt vrouw en hij schreef sonnetten ter nagedachtenis aan Gerard Reve, Bobby Fischer en Jan Wolkers.
Voor het vaderland weg is dus een zeer gevarieerde bundel, ook in toon: ernst en humor wisselen elkaar af en vaak vindt Van Wissen de gulden middenweg. Driek van Wissen is, als het volk hem roept, zó weer herkiesbaar.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.