Perplexicon

het ABC van de nonsens

T. Boelens; G. Komrij

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 

gebonden: € -1.00

ISBN: 9789038840277, geïllustreerd, 344 blz., February 2007 UITVERKOCHT!

Uitgever: Singel Uitgeverijen

beschrijving

Het viel me op dat onze bond, fudas, vreemd deed. Hij stond rechtop op zijn achterpoten en zong: ' Blij dat ik een meisje ben.'
Woody Allen
Er was eens een geitenhoeder die op zekere dag ontdekte dat hij aanleg had voor kip - op het eierleggen na.
Jopie Breemer
Een knie gaat daar zijn stille weg. Het is een knie, meer niet!
Christian Morgenstern
Twikky wikky wikky wee, Wikky bikky twikky tee, Spikky bikky bee!
Edward Lear
Er valt veel over dit boek te zeggen. 'Entepente leiolente' bijvoorbeeld. En: ''t Is of er stolen glomen gaan.' En zeker ook: 'O jokkejeugd! Fantabeltijd!' Toch is de vraag gerechtvaardigd: 'Hoe komen dan die draadnagels in het kalkvat van de kraamvrouw? Poessie-mauw zeker?' Het enig juiste antwoord daarop is natuurlijk: "Inkly pobblebockle abble-squabs? Flosky! Beebul trimble flosky!'
U kunt dit boek lezen als een nonsensalfabet: het bevat een inspirerende reeks binnen-en buitenlandse hoogtepunten van gesjochtenheid, in proza en po e, van auteurs als Woody Allen, Bomans, Carroll, Charms, W.C. Fields, Lear, Morgenstern, Queneau, Rabelais, Twain en Valentin, maar ook van collectieven als The Marx Brothers en Monty Python. U maakt kennis met avontuurlijke doperwtjes, met een verliefd lijk en met een knie die eenzaam voortgaat. Bovendien krijgt u van de auteurs een portretje in woord, beeld en citaten.
U kunt het ook lezen als een inleiding tot de nonsens: het geeft informatie over de geschiedenis van de nonsens ('Nonsens door de eeuwen heen', 'Nonsensgenootschappen'), de verschillende genres ('Omgekeerde Wereld', 'Kindernonsens', 'Leugenverhalen', 'Zwarte Humor') en karakteristieke stijlfiguren ('Abracadabra e', 'Paradox', 'Woordspeling').
Maar hoe u het boek ook leest, u zult altijd pake bante rine sokuntare mare paka tore moti shalara tamere pakashara merime!
Dood zijn maakt impotent.
Duits graffito
Verlegen groen licht
zoekt werk als stoplicht.
Pierre Dac
Eeuwig duurt het langst.
Kurt Schwitters
Tysger Boelens en Gerrit Komrij kwalificeerden zich als samenstellers van dit boek door eerder titels te publiceren als Hopla Nietwaar en Kakafonie.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.