De uitvreter / Titaantjes / Dichtertje / Mene Tekel

Nescio

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De uitvreter / Titaantjes / Dichtertje / Mene Tekel

gebonden: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038810775, 208 blz., June 2021
Formaat: 20.4 (h) x 12.9 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 338 gram.

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

In 1918 debuteerde Nescio (pseudoniem van J.H.F. Grönloh) in boekvorm met de drie verhalen De uitvreter, Titaantjes en Dichtertje. Tijdens zijn leven werden deze verhalen slechts enkele malen herdrukt, de laatste keer samen met het in 1946 verschenen Mene Tekel, maar inmiddels behoren deze vertellingen met de zo eigen relativerende en melancholieke kijk op idealen, hoge verwachtingen en wereldbestormers tot het mooiste uit de schatkamer van de Nederlandse literatuur. Een levensgeschiedenis in drie verhalen, puntig en met veel humor opgetekend door het fenomeen Nescio.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Nescio is het pseudoniem van de zakenman J.H.F. Grönloh (1882-1961). Hij debuteerde in 1918 in boekvorm met Dichtertje, De uitvreter, Titaantjes, maar werd pas in de jaren dertig door auteurs als Ter Braak en Bloem naar waarde geschat. Na zijn dood bereikte zijn werk een groter publiek van veelal jonge lezers. In 1996 verscheen het Verzameld werk.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

De uitvreter / Titaantjes / Dichtertje / Mene Tekel

paperback/ gebrocheerd: € 13.00
n 1918 debuteerde Nescio (pseudoniem van J.H.F. Grönloh) in boekvorm met de drie verhalen De uitvreter, Titaantjes en Dichtertje. Tijdens ...

Meer boekennieuws op Facebook.