De koningin van Paramaribo

Clark Accord

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De koningin van Paramaribo

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789038810720, 320 blz., May 2021
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 358 gram.

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

beschrijving

Maxi Linder was een van de beroemdste prostituees van haar tijd. Ze was schaamteloos, welbespraakt, extravagant en onzelfzuchtig. Zeelieden en soldaten noemden haar liefkozend de ‘Zwarte Koningin van de West’. Accord beschrijft in deze bestseller niet alleen op overtuigende wijze een veelbewogen vrouwenleven, hij weeft ook diverse historische gebeurtenissen door het verhaal die van blijvende invloed zijn geweest op de geschiedenis van Suriname.


In 2021 is het tien jaar geleden dat Accord overleed. Ter ere van zijn sterfdag verschijnt een nieuwe editie van zijn belangrijkste roman, met een voorwoord van Astrid H. Roemer en Esther Duysker.


‘Een meeslepende roman, schitterende anekdoten, gloedvolle beschrijvingen, sprankelend en grappig.’ – De Groene Amsterdammer
‘Een ontroerend en aangrijpend boek.’ – De Telegraaf

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Clark Accord (1961-2011) werd geboren te Paramaribo. Op zijn 17e vertrok hij naar Nederland, waar hij opgeleid werd tot verpleegkundige en visagist. In 1999 verscheen Accords debuutroman De koningin van Paramaribo, een bestseller die in vele talen is vertaald. Zijn tweede roman Tussen Apoera en Oreala verscheen in 2005, gevolgd door Bingo! in 2007. Voor zijn werk werd hij onderscheiden met het Ereteken van Verdienste van Amsterdam en met de Ere-Orde van de Gele Ster van Suriname.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.