SNERT, voor als alles in de soep loopt

40 soeprecepten voor het hele jaar

Joris Bijdendijk; Samuel Levie

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
SNERT, voor als alles in de soep loopt

gebonden: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038810492, geïllustreerd, 128 blz., March 2021
Formaat: 23.3 (h) x 19.7 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 583 gram.

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

fotografie: Saskia van Osnabrugge

beschrijving

Soep is zó divers en voor iedereen, dat elke cultuur wel haar eigen soepen kent. Van pittige pindasoep op het Afrikaanse continent en Tom kha kai uit Azië, tot en met gazpacho rondom de Middellandse Zee. Sommige soepen moeten dagen trekken, andere zijn in een handomdraai gemaakt. Of het nou een maaltijdsoep is of een lichte soep als aperitief: soep troost ons. En troost is nodig na het afgelopen jaar. Restaurants moesten sluiten, de culturele sector lag op zijn gat en het zorgpersoneel draaide overuren.



In het snertnajaar van 2020 lanceerden Joris Bijdendijk en Samuel Levie hun eigen snert in blik: een lekkere erwtensoep met goede worst. Ze koppelden er een actie voor de Voedselbank aan en heel Nederland kleurde langzaam felroze en geel. Overal doken de soepblikken op. Al snel volgden van alle kanten inspirerende soepverhalen en Joris en Samuel vonden het de hoogste tijd om een ode te brengen aan het fenomeen soep. In het kookboek SNERT delen ze 40 kleurrijke en wereldse soepen, voor wie wel wat troost kan gebruiken. Niet alleen in de winter, maar het hele jaar door.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Joris Bijdendijk (1984) werd door Gault&Millau uitgeroepen tot Belofte van 2014. Hij werkte zich van koksmaatje van Ron Blaauw in amper zes jaar op tot chef-kok van Brasserie Paardenburg in Ouderkerk aan de Amstel. In Montpellier, Frankrijk, werkte Bijdendijk als chef de partie en later souschef bij Le Jardin des Sens*** van de gebroeders Pourcel. In 2012 werd hij chef bij restaurant Bridges, waar hij in 2013 zijn eerste Michelinster verwierf. Sinds november 2014 is Bijdendijk executive chef van Restaurant RIJKS® waar hij in 2016 weer een Michelinster behaalde.

Auteursfoto © Anne Timmer


Samuel Levie bakte op zijn zesde zijn eerste taart en mocht vervolgens op kookles. Zijn droom was altijd om chef te worden, maar na een mislukte aanloop voltooide hij toch ook een studie politicologie. Zijn liefde voor het varken, zijn politieke engagement, zijn passie voor lekker eten en de vriendschap met Jiri Brandt en Geert van Wersch vormden de ideale ingrediënten voor de Brandt & Levie worst: duurzaam én superlekker.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.