Beiroet

Verhalen en recepten uit een mediterrane stad

Merijn Tol

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Beiroet

paperback/ gebrocheerd: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038810379, 304 blz., June 2021
Formaat: 23.5 (h) x 19.0 (b) x 2.8 (d) cm. Gewicht: 1039 gram.

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

fotografie: Tanya Traboulsi

beschrijving

Beiroet, die magische mediterrane stad aan de zee, waar het altijd bruist, waar het altijd leeft, viel op 4 augustus 2020 in een paar seconden stil door een enorme explosie in de haven. Een belangrijke reden voor Merijn Tol om met deze herziene uitgave met extra hoofdstuk en nieuwe receptuur te laten zien wat er afgelopen jaar in Beiroet gebeurde: de ramp, de financiële crisis, COVID maar ook de troost van eten en de inspirerende veerkracht van de Libanezen.

In Beiroet – verhalen en recepten uit een mediterrane stad beschrijft Merijn door de ogen van haar vrienden, de rijke food scene van haar favoriete Beiroet. Met verhalen, foto’s en natuurlijk recepten neemt ze je mee door diverse wijken van de stad. Maak kennis met de tien regels van Kamal om de beste tabouleh te maken, een kibbeh van pompoen met ui of de lekkerste man’ouche met za’atar en rozenblaadjes.

Naast de vele recepten bevat het boek talloze adressen, foto’s en tips om deze stad te bezoeken. Maak met dit kookboek kennis met de verslavende geuren, de krachtige bewoners en het meeslepende, vaak geïmproviseerde leven in Beiroet.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Merijn Tol is kok, ontwikkelt receptuur, culinaire concepten, schrijft over eten en is foodstylist. Ze werkt als culinair redacteur voor delicious. en schrijft wekelijks een smulpaap (column) in Het Parool. Samen met Nadia Zerouali schreef zij bekroonde kookboeken over de Arabisch-mediterrane keukens. Zij hebben samen ook de productlijn Nadia & Merijn’s SOUQ.

Merijn reist veel door Zuid-Europa, de Maghreb en het Midden- Oosten om Arabische keukens te onderzoeken en te koken met de lokale vrouwen. De keuken is voor haar een plek om mensen te verbinden.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.