Welkom bij de Taalclub

Over Taaldenkers in een beeldcultuur

Annemaaike Serlier-van den Bergh; Stella Braam

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Welkom bij de Taalclub

paperback/ gebrocheerd: € 21.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038810102, geïllustreerd, 288 blz., March 2021

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

beschrijving

Ben je goed in taal, maar niet in rekenen? Heb je weleens op het punt gestaan een ‘simpel’ Ikea-bouwpakket na urenlang gehannes uit het raam te gooien? Kun je zelfs in het huis van je beste vrienden de wc niet vinden? Dan ben je waarschijnlijk een Taaldenker, iemand die uitstekend uit zijn woorden komt, maar in de visuele wereld vaak letterlijk kan verdwalen.
Er zijn veel meer ‘talenknobbels met een rekendeuk’ (in jargon: non-verbale leerstoornis) dan gedacht: 70.000 kinderen in het basisonderwijs alleen al. En dat terwijl er in de klassen steeds meer filmpjes en plaatjes worden gebruikt. Deze leerlingen kunnen succesvolle advocaten, schrijvers en cabaretiers worden, maar ook buiten de boot vallen.
In Welkom bij de Taalclub vind je alles wat je wilt weten over Taaldenkers, met veel persoonlijke verhalen en praktische tips.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Dr Annemaaike Serlier-van den Bergh is klinisch neuropsycholoog (big-specialist) en verbonden aan verschillende specialistische GGZ-instellingen en aan de Universiteit Maastricht. Haar werk kenmerkt zich door het zoeken naar persoonlijke oplossingen. Ze is dé expert op het gebied van Taaldenken.


Stella Braam (1962) is onderzoeksjournaliste en schrijfster van meerdere controversiële boeken.

De blinde vlek van Nederland. Reportages over de onderkant van de arbeidsmarkt - is een verslag van haar belevenissen als undercoverjournaliste in laaggeschoolde baantjes. In samenwerking met Mehmet Ülger verscheen in 1997 Grijze Wolven. Een zoektocht naar Turks extreem-rechts. De auteurs werden na de publicatie van dit boek met de dood bedreigd en moesten enkele weken onderduiken. In Tussen gekken & gajes, zocht Braam de grenzen op van de onderste regionen van Nederland, onder het motto: 'Om het wereldje te leren kennen, moet je er zelf deel van uitmaken.' In 2005 verscheen Ik heb Alzheimer, waarin Stella Braam de lotgevallen van haar vader, die Alzheimerpatiënt is, volgt. De herziene editie, met nieuws over de 'Alzheimerindustrie' verschijnt in oktober 2014.
Ik blijf thuis! is Braams verslag van haar strijd voor het zelfstandig laten wonen van haar moeder.

In 2010 verscheen Uitweg. Een waardig levenseinde in eigen hand, dat ze samen met psychiater Boudewijn Chabot schreef. In 2020 verschijnt Welkom bij de taalclub dat zij schrijft samen met Dr Annemaaike Serlier-van den Bergh. Hierin vind je alles wat je wilt weten over Taaldenkers, met veel persoonlijke verhalen en praktische tips.Foto © Koos Breukel
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.