Je moeder!

Lief en leed op anderhalve meter

Typex

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Je moeder!

gebonden: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038810089, geïllustreerd, 64 blz., February 2021

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

beschrijving

Je moeder! is Typex’ eerste puur autobiografische strip en draait om zijn relatie met zijn moeder en zijn familie ten tijde van de corona-uitbraak. Op een middag in maart ging hij bij zijn moeder langs om te vragen of ze nog iets nodig had. Omdat de batterij van zijn telefoon leeg was kon hij alleen gebukt via de intercom met haar praten. De scène was grappig en tragisch tegelijk, en Typex realiseerde zich dat dit hun voorland was, en dat van vele anderen.
Zo ontstonden de stripcolumns, die wekelijks in de Volkskrant werden gepubliceerd. Andere thema’s dienden zich bijna ongemerkt aan. Typex’ moeder komt uit een rumoerig gezin, zijn moeder en hij hebben beiden een bijzondere band met hun broer. Zijn broer werd dat voorjaar donorvader. Gaandeweg zag Typex steeds meer parallellen en daarmee ontspon zich een bijzonder verhaal.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Typex is striptekenaar en illustrator. Hij werkt voor o.a. VPRO, de Volkskrant, OOR en NRC Handelsblad. Zijn beeldroman over Rembrandt en Andy, zijn stripbiografie van Andy Warhol, kregen beide veel (inter-) nationale erkenning. Andy zat in de finale competitie van Angoulême 2018. Beide boeken zijn in ca. 15 talen vertaald.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.