Aandenken

Bryan Washington

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Aandenken

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038809939, 352 blz., February 2021
Formaat: 21.5 (h) x 13.6 (b) x 2.8 (d) cm. Gewicht: 438 gram.

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

vertaald door: Robert Dorsman

beschrijving

Mike is een Japans-Amerikaanse kok in een Mexicaans restaurant, Benson een Afro-Amerikaan die werkt in de kinderopvang. Ze wonen samen in Houston, een uitgestrekte, cultureel en economisch diverse miljoenenstad, die levendiger is dan hun relatie op dit moment.

Dan ontdekt Mike dat zijn vader, met wie hij geen contact heeft, op sterven ligt. Hij vertrekt naar Japan om hem te zoeken; zijn moeder, die net kwam logeren, laat hij achter bij Ben. En zo breekt voor beide mannen een periode aan waarin ze opnieuw leren kijken naar zichzelf en de ander. Een rauwe, tedere en humorvolle roman over de waarde van eten, familie en de onbestendigheid van de liefde.‘Een nieuwe blauwdruk voor de eenentwintigste-eeuwse roman.’ – Ocean Vuong


‘Verpletterend. Dit boek is intiem, sensueel en wijs.’ – Tommy Orange

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Bryan Washington (Kentucky, 1993) woont in Houston. Hij is een van de ‘5 Under 35’ van de National Book Award, won de prestigieuze internationale Dylan Thomas Prize en de Ernest J. Gaines Award for Literary Excellence, en werd met zijn verhalenbundel Lot voor nog veel meer prijzen genomineerd. Hij schrijft daarnaast voor onder meer The New Yorker, The Paris Review en Buzzfeed. Aandenken is zijn romandebuut.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.