New Italian

Recepten en verhalen

Sergio Herman

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
New Italian

gebonden: € 34.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038809878, geïllustreerd, 272 blz., May 2021

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

fotografie: Kris Vlegels

beschrijving

Zoals zovelen onder ons is Sergio Herman al jaren in de ban van de Italiaanse eetcultuur. Geworteld in familiale Italiaanse en Zeeuwse tradities en op basis van typische smaakdragende ingrediënten geeft Sergio Herman aan waarachtige Italiaanse gerechten een heel eigen flow. Met herkenbare hartige smaken, nieuwe subtiele parfums en ongekende sensuele sappigheid creëert zijn ‘cucina nuova’ een gevoel dat mensen verwarmt, verbindt en verblijdt.



Van het Vaticaan tot het Witte Huis en in miljoenen thuiskeukens wereldwijd hebben Italiaanse gerechten een vaste plaats verworven in het dagelijks leven. Italiaanse restaurants vinden we in alle uithoeken van onze planeet. Bereidingen van pizza, pasta, polenta en andere Italiaanse lekkernijen behoren tot ons collectief culinair erfgoed.



In Sergio’s New Italian staan meer dan zestig persoonlijke gerechten die thuis goed te bereiden zijn. Het boek volgt de indeling van een Italiaanse menukaart: aperitivo, antipasto, primo, secondo, contorno en dolce. Daarmee proeft de lezer een nieuw smaakuniversum eigen aan een authentieke maestro die het restaurantlandschap in de Lage Landen de eerste twee decennia van deze eeuw op vele vlakken met nieuwe markante contouren verrijkte. Uit verwondering en waardering geeft Sergio Herman in dit boek het Italiaanse keukenrepertoire een karaktervolle twist en gracieuze smaaklift. Stupendo!

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Sergio Herman (1970) kookte 25 jaar lang in het familierestaurant Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis. Sergio was sinds 2005 in het bezit van 3 Michelin-sterren en stond 8 jaar in de top 50 van The World's 50 Best Restaurants. Ondanks dit succes besloot hij in december 2013 de deuren van Oud Sluis te sluiten zodat hij zich kon toeleggen op nieuwe projecten. Hij ontpopte zich als gastronomisch ondernemer en opende restaurants waaronder The Jane, Blueness, Pure C, AIRrepublic en recent Le Pristine. Ook maakte Sergio succesvolle kookboeken en tv-programma's. Sergio staat bekend om zijn lichte bereidingen, frisse accenten en delicate zuren.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.