Homakase

Stap voor stap home made sushi

Oof Verschuren

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Homakase

gebonden: € 34.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038809830, geïllustreerd, 272 blz., May 2021

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

beschrijving

‘Omakase’ betekent letterlijk: ‘ik laat het aan jou over’. De gasten, in het geval van de Japanse omakase meestal maar een paar, krijgen voorgeschoteld wat de chef voor ze kiest.

In Homakase hebben we het niet over de chef van een Japans restaurant, maar over omakase thuis, home made dus.Van oorsprong fotograaf Oof Verschuren (bekend van de fotografie van de boeken van Yvette van Boven) heeft zich de afgelopen jaren volledig gespecialiseerd in het bereiden van sushi. Stap voor stap, foto per foto, laat hij zien hoe u op professionele wijze échte sushi bereidt voor zes gasten bij u
aan tafel. Bij alle minder bekende ingrediënten of benodigde keukenspullen wordt stilgestaan, ook waar ze te krijgen zijn en zo nodig ook in welk seizoen.In Homakase maken we sushi met lokale vis of groenten, want ook dat is het idee achter de Japanse keuken: kook lokaal en binnen het seizoen. Alle fotografie, illustraties en prenten zijn
van Oofs hand, zijn vrouw Yvette van Boven schreef het allemaal op. Het resultaat is een schitterend en uiterst bruikbaar boek waar elke beginner of beetje gevorderde thuiskok mee uit de voeten kan.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Oof verschuren (1967) studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij werkt dagelijks als fotograaf voor nationale en internationale opdrachtgevers In de reclame en mode. Hij woont met zijn vrouw Yvette van Boven en hond Hughie in Amsterdam en in West Cork, Ierland. Oof heeft zichzelf tot gedreven thuiskok in de Japanse keuken opgeleid In zijn vrije tijd.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.